Fejlesztések sorát bukhatja el Hódmezővásárhely

Olyan lemaradásba kerülhet a település más városokkal szemben, amelyet évtizedekig nem fog tudni kiheverni.

2020. 06. 27. 17:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félő, hogy a tram-train-fejlesztést leszámítva, amelyet Lázár János, a térség országgyűlési képviselője felügyel, a Modern városok program több beruházását is elveszítheti Hódmezővásárhely – erről nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő.

Elmondta, hogy a tram-train-fejlesztés hamarosan elkészül, és várhatóan az ősszel elindulhatnak a vonalon a próbajáratok. A kormánypárti politikus ugyanakkor már sokkal kevésbé optimista a Modern városok program többi beruházását illetően, és attól fél, hogy a mintegy 170 milliárd forintos fejlesztési csomag nagy részét elbukja a város.

– A legtöbb fejlesztés még ott tart, hogy az engedélyekre várnak vagy éppen a kivitelezőt keresik a beruházáshoz. Nem futottunk még ki az időből, de nagyon úgy néz ki, hogy a programelemek jelentős része nem valósul meg, ami súlyos veszteség lesz a városnak. S bár előszeretettel utalgatnak arra, hogy ezért a kormány a felelős, nincs igazuk, erről elsősorban Márki-Zay Péter polgármester és a település balliberális vezetése tehet majd – jelentette ki lapunknak Cseri Tamás, hozzátéve, hogy ezzel olyan lemaradásba kerülhet Hódmezővásárhely más városokkal szemben, amelyet évtizedekig nem fog tudni kiheverni. Szavai szerint pedig a Modern városok program hatalmas esélyt adott Hódmezővásárhelynek, a 2017-es megállapodás nagyon sok területén komoly előrelépést eredményezett volna a település életében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.