Fekete-Győr András megbírságolná Magyarországot

Magyar Nemzet
2019. 09. 18. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Senkinek nem kell meglepődnie azon, hogy egy magyar ellenzéki politikus ilyet mond – reagált a külgazdasági és külügyminiszter a Momentum elnökének arra a kijelentésére, miszerint extra pénzt fizettetne Magyarországgal, ha az nem fogad be migránsokat. Szijjártó Péter szerint Fekete-Győr András nem az első, aki az illegális migrációt támogatja, korábban Gyurcsány Ferenc is így tett.

– A DK elnöke korábban azt mondta, hogy Magyarország nemcsak be tudja fogadni a bevándorlókat, de az Magyarország hasznára is válna. Nem tudom, hogy látta-e Gyurcsány Ferenc azt a négyszázezer embert, aki keresztülmasírozott Magyarországon, látta-e Fekete-Győr András azokat az embereket, akik órákon keresztül dobálták a magyar rendőröket kővel, betondarabokkal, üvegekkel, én nem tudom, hogy közülük melyik az, aki Magyarország hasznára válhatna – fogalmazott Szijjártó Péter. Hangsúlyozta: a magyar választók korábban a népszavazáson, a parlamenti választásokon is kinyilvánították, hogy elutasítják a migrációs politikát, ezt hamarosan az önkormányzati választásokon is megtehetik majd.

Fekete-Győr javaslata egyébként se nem új keletű, se nem eredeti, az ötletet az Európai Bizottság vetette fel még 2016 májusában. Eszerint menekültenként 250 ezer euró fejében tagadhatták volna meg az uniós tagállamok, hogy részt vegyenek a menekültek automatikus elosztásában.

Gyurcsány pedig már 2015 májusában „kormányzati gumicsontnak” nevezte a fizikai határzárat, majd két hónappal később is azt mondta: „A magyar kormányfő a tragikus párizsi merénylet óta tudatosan mossa össze a bevándorlókat, a menekülteket és a terroristákat.” A röszkei zavargásról, a határ megtámadásáról pedig úgy fogalmazott: „Rendőrök támadtak a békés menekültekre, nem pedig fordítva.” Ő és a pártja nem szavazták meg a migránsok betelepítését meggátló alkotmánymódosítást sem, sőt a betelepítési kvóta mellett gyűjtöttek aláírásokat.

Legutóbb Gyurcsányné tette egyértelművé: nem támogatja, hogy Brüsszel egyetlen fillért is adjon a magyar határvédelemre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.