Fekete-Győr András Orbán Viktor miatt fog össze Gyurcsánnyal

A Momentum elnöke társadalmi békéről prédikál, pedig nemrég „fidesztelenítéssel” fenyegetőzött.

Magyar Nemzet
Forrás: Spirit FM, ATv.hu2020. 10. 30. 18:18
FEKETE-GYŐR András
Budapest, 2018. április 8. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Városháza parkban 2018. április 8-án. MTI Fotó: Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem hiába ülnek le olyan pártok egy asztalhoz, melyhez az egyik rasszista, cigányellenes múlttal érkezik, a másik az egy Európa-párti múlttal, a harmadik egy zöld jelennel. Sokféle ember megfér most az asztalnál azért, mert felettük lebeg Orbán Viktor képe, amit le kell váltani. Viszont ez a kép össze fog törni – mondta a Momentum elnöke a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában. Fekete-Győr a társadalmi béke megteremtéséről elmélkedett a fideszesek és ellenzékiek között, jobboldaliak és baloldaliak között. Ez azért is ellentmondásos, mivel Fekete-Győr András korábban a Szabad Európában arról beszélt,

nem zárja ki, hogy egy nagyarányú választási vereség nyomán a Fidesz bedől, és „Orbán Viktor elutazik örökre keletre”,

majd azt is közölte, hogy az ellenzéknek meglesznek azok az eszközei, melyekkel „f​ideszteleníteni”​ tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot.

A Spirit FM-ben arról is volt szó, reméli, hogy Donald Trump elveszíti a választást. A Momentum pártelnöke a populista hullám egyik nagy éllovasának nevezte a republikánus elnököt. Szerinte Donald Trump el is fogja bukni az elnökválasztást, így egy „sokkal kiszámíthatóbb világ rendeződhet vissza, amely az Európai Unió és az Egyesült Államok közti szövetséget sokra tartja, és nem pedig keleti diktátorokkal kokettál.”

A Momentum elnöke a műsorvezető kérdésére először harmadlagosnak, majd negyedlegesnek nevezte a közös listaállítást. Jelezte, pártja a közös miniszterelnök-jelölt állítása mellett elkötelezett, de a Momentum is állítana egy kormányfő-jelöltet, akit jövőre mutatnának be.

Fekete-Győr András úgy fogalmazott, a Párbeszéddel, az LMP-vel és a Kutyapárttal tudna elképzelni egy közös listát. Elismerte azt is, hogy vannak olyan pártok az együttműködésben, akiknek volt pártként részük a korrupcióban, és vezették válságba Magyarországot, utalva Gyurcsány Ferencre és az MSZP-re. Ennek ellenére szeretne jó viszonyt kialakítani valamennyi ellenzéki párttal és vezetőikkel.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.