Felemás bocsánatkérés Karácsony Gergelytől

Az új, balliberális főpolgármester szerda este az ATV műsorában visszakozva azt mondta: tudja, hogy az író nagyon sokak számára egészen mást jelent.

2019. 10. 25. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hét elteltével Karácsony Gergely elnézést kért azoktól, akiket megbántott Wass Albert (képünkön) lenácizásával. Az új, balliberális főpolgármester szerda este az ATV műsorában visszakozva azt mondta: tudja, hogy az író nagyon sokak számára egészen mást jelent. A felemás bocsánatkérést kevésnek találta a Mi Hazánk; a radikális párt azt várja Karácsonytól, hogy határozottan kövesse meg Wass Albertet, egyúttal a román hatalom által üldözött székelyek emléknapjává nyilváníttatná január 8-át, az erdélyi magyar író születésének évfordulóját. Fülöp Erik, a párt országgyűlési képviselője, miután több millió magyar ember nevében kikérte magának azt a szélsőséges, liberális ámokfutást, amellyel megbélyegzik és üldözik a nemzetszerető hazafia­kat, tegnap bejelentette: javasolni fogják a Fővárosi Közgyűlésnél, hogy Wass Albert legyen Budapest díszpolgára.

Ismert, Karácsony pár nappal megválasztása után az Index.hu-nak adott interjúban a fővárosi közterületek elnevezése kapcsán azt mondta: „Mondjuk a Wass Albert térnek például nem nagyon örülök megmondom őszintén. Tehát a Széll Kálmán legalább nem volt, hogy mondjam, náci vagy nácikollaboráns. Wass Albert írói munkájának minősége nem írja felül a politikai támadhatóságát.” Emlékezetes ugyanakkor, hogy Karácsony ez év elején védelmébe vette a zsidó képviselők listázását kezdeményező Gyöngyösi Mártont. Karácsony szerint ugyanis a jobbikos politikus javaslata önmagában nem nácizmus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.