Feljelentést tesz a kormány kibertámadás miatt

Több tízezer nemzeti konzultációs kérdőívet hamisítottak meg ismeretlenek egy robot programmal, ezért a kormány feljelentést tesz.

Munkatársunktól
2020. 09. 09. 18:22
null
Fotó: ARPAD FOLDHAZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti konzultációs portál üzemeltetői három alkalommal észlelték, hogy tömeges kitöltésekkel próbálkozva támadták a honlapot. Ezeket a kitöltéseket a kérdőívek értékelésekor nem vesszük figyelembe – értesítette a Magyar Nemzetet a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Mint írták, a honlapot ért támadás miatt feljelentést tesznek, arra kérik a rendőrséget, derítse ki, kik voltak az elkövetők.

Az ügy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzése alapján indult el, a politikus volt ugyanis, aki közzétette, hogy valaki robottal terheli a konzultációs oldalt. Minderről egy videót is megosztott a közösségi oldalán. – A Nerbot nevű felhasználó 15 videóban összesen 25 órányi felvételen dokumentálta, ahogyan egy robot program hamis nevekkel és véletlenszerű válaszokkal töltögeti ki az online kérdőíveket – írta posztjában Hadházy.

Az ismeretlen támadó vagy támadók több tízezer ívet töltöttek ki, vagyis hamisítottak. A hivatalos szervek jelenleg vizsgálják, hogy a büntető törvénykönyv mely passzusait szegték meg a hackerek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.