Feljelentettek egy tábornokot

2019. 09. 10. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alárendelt megsértésének vétsége és más bűncselekmény miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) annak az ügynek a kapcsán, amelynek egy rendőr vezérőrnagy és ezredes beosztottja a két szereplője. A középkorú női főtiszt az Országos Rendőr-főkapitányság egyik vezetőjének alárendeltségében dolgozott. A nő azután tett feljelentést, hogy augusztus 6-án szolgálati úton jelentette az országos rendőrfőkapitánynak, hogy felettese – akivel bizalmas viszonyban volt korábban, de szakítottak – a Teve utcai rendőrpalota folyosóján bántalmazta őt, amiről látleletet is felvetetett. A nő a Népszavának azt mondta, a feljelentést azután tette meg ügyvédjével a KNYF-en, miután Balogh János főkapitány határozott időre áthelyezte egy másik egységhez, és attól tart, hogy a határozott idő letelte után a testületből is eltávolíthatják.

A rendőri csúcsvezetők között egyébként két olyan vezérőrnagy szolgál – mindketten a főkapitány helyettesei –, akiknek ezredesi rangban szolgáló női beosztottjuk van, illetve volt. A nyomozó ügyészeknek első lépésben azt kell eldönteniük, hogy mennyi valóságtartalma van a feljelentésnek, majd meghallgatják az érintett feleket. Gyanúsításra csak egyértelmű bizonyítékok alapján kerülhet sor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.