Féltékenységből ölte meg volt élettársát Karcagon egy férfi

Nem a Dunába dobta, elásta a meggyilkolt nő holttestét volt párja, a rendőrök megoldották a rejtélyt.

Végh Attila
Forrás: police.hu2021. 01. 07. 17:41
Karcag emberölés rekonstrukció
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly karácsony előtt két nappal egy, eltűnés miatt körözött nő ügyét emberöléssé minősítette át a rendőrség. A szolnoki nyomozók szerint 2020. december 22-én Karcagon féltékenységből ölt a nő volt élettársa, majd a holttestet a Nagykunságból a Dunáig vitte, de nem sikerült megtévesztenie a detektíveket. A gyilkosság gyanúsítottja elfogása előtt autóbalesetet szenvedett: egyelőre nem tisztázott, hogy menekülni akart, vagy öngyilkossági szándékkal hajtott bele egy árokba. Tűzoltók vágták ki a roncsok közül, de csak enyhe sérüléseket szenvedett, a rendőrség őrizetbe vette.

Varga K. Attila rendőr ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese elmondta: az eltűnt nő tavaly karácsony óta nem adott életjelet magáról, hozzátartozói jelentették be, hogy 2020. december 22-én tudtak vele utoljára beszélni, a karcagi rokonlátogatás után nyoma veszett. Semmi nem indokolta, hogy a kétgyermekes anya pont az ünnepek előtt váljon köddé. A 24 éves K. Marianna nem volt beteg, nem érte tragédia, nem akart öngyilkos lenni, nem akart új életet kezdeni, nem volt titkos kapcsolata, szerette három- és hétéves gyermekeit, készült a karácsonyra. Ezek kizárása után csak az jöhetett számításba, hogy a nő nem önszántából nem jelentkezik, baleset érhette, vagy bűncselekmény áldozatává vált.

Az eltűnt nő ellen országos körözést adott ki a rendőrség. 2021. január 4-én egy lajosmizsei gazda tett bejelentést, hogy egy, a településhez közeli erdőben női ruhadarabokat talált. A ruházat egy az egyben megegyezett azzal, amit az eltűnt nő utoljára viselt, s ami az eltűnés miatt elrendelt közigazgatási eljárásban is szerepelt a személyleírás mellett. A rendőröknek arra kellett választ adniuk, hogy az eltűnt nő ruhái hogyan kerülhettek Karcagról a 130 kilométerre lévő Lajosmizsére. A nő 2020. decemberében szakított volt élettársával, akivel korábban egy Lajosmizséhez közeli településen, Felsőlajoson is laktak, a szakítás után a férfi ide költözött vissza párja családjának karcagi otthonából. A 32 éves férfit először tanúként hallgatták ki a nyomozók, aki már akkor is többször ellentmondásba keveredett az általa korábban elmondottakkal. B. Attilát ekkor már a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói is meghallgatták, látható volt, hogy titkol valamit.

Fotó: Police.hu

Január 5-én újra ki akarták hallgatni az ügyben még ekkor is csak tanúként kezelt férfit, ám a megbeszélt időpontra B. Attila nem jelentkezett a rendőrségen. Autójával balesetet szenvedett, ő azt álltja, ideges volt, azért nem tudott figyelni a vezetésre, érezte, ha még egyszer kihallgatják a rendőrök, többé nem engedik haza. A karambolban könnyebb sérüléseket szenvedett, a sebei ellátása után átszállították Szolnokra, ahol már gyanúsítottként kellett válaszolnia a rendőrök kérdéseire.

A férfi elmondta, hogy 2020. december 22-én megpróbálta volt párját lebeszélni a szakításról. Vitába keveredtek, többször is megütötte a nőt, volt élettársa a kezei közt halt meg, ezt egy próbababán a helyszíni szemle bizonyítási kísérletekor meg is mutatta a nyomozóknak.

Fotó: Police.hu

A holttestet beletette autója csomagtartójába, majd levetkőztette, és Tass közelében a Dunába süllyesztette. A nő holmiját kidobta a lajosmizsei erdőben, igyekezett szétszórni a ruhadarabokat, nem számított arra, hogy ilyen rövid időn belül megtalálják azokat. A férfit az emberölés gyanúja miatt indított eljárásban január 6-án őrizetbe vette a rendőrség, a nyomozó hatóság indítványozta letartóztatásának elrendelését. A 24 éves áldozat holttestének megtalálása érdekében a rendőrök értesítették a szerb és a román hatóságokat is, mert a Duna sodrása miatt 2020. december 22 -e óta akár két határt is sodródhatott az áldozat teteme.

A nyomozók többször is kihallgatták a gyanúsítottat, akit január 8-án letartóztatásba helyezett a Szolnoki Járásbíróság. A férfi a bírósági tárgyalása előtt mondta el a rendőröknek, nem érdemes a holttestet a folyóban keresni, hazudott, lakhelyének közelében egy ligetes, laza talajú erdőben ásta el a megölt asszonyt. A rendőrség bűnügyi technikusai a B. Attila által megjelölt helyen megtalálták a meggyilkolt nő maradványait, a holttestet igazságügyi orvos szakértők vizsgálják, hogy valóban úgy halt-e meg az áldozat, ahogyan azt gyilkosa elmondta.

Fotó: police.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.