Felújított bölcsődét adtak át pénteken a Nógrád megyei Bátonyterenyén

Vitályos Eszter az átadóünnepségen úgy fogalmazott, egy város vezetői a közösség jövőjének építésén dolgoznak, amikor bölcsődék bővítését és megújítását tervezik.

Forrás: MTI2019. 10. 04. 16:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felújított bölcsődét adtak át pénteken a Nógrád megyei Bátonyterenyén, a fejlesztés 150 millió forintból készült el. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára az átadóünnepségen úgy fogalmazott, egy város vezetői a közösség jövőjének építésén dolgoznak, amikor bölcsődék bővítését és megújítását tervezik.

Vitályos Eszter közölte, Bátonyterenye önkormányzata csaknem 150 millió forint támogatást nyert a beruházásra, amellyel új férőhelyeket hoztak létre a Napsugár bölcsődében, korszerűsítették az intézmény eszközeit, bútorait, bővítették a konyhát és új munkahelyeket teremtettek.

A Napsugár bölcsőde a megvalósított átalakítással, bővítéssel valóban modern, a 21. század kihívásainak megfelelő intézmény lett, abból a szempontból is, hogy a földszinti helyiségek teljes körű akadálymentesítése révén már babakocsival is könnyen meg lehet közelíteni az épületet – tette hozzá.

Az államtitkár szólt arról is, hogy Bátonyterenye a kormány támogatásával, európai uniós forrásokra is támaszkodva, számos fejlesztést tervezett a Zöld város program keretében, amelyre csaknem 1,5 milliárd forintot nyert. Ennek keretében városi terek, zöldterületek újulnak meg, tanösvény épül.

Mint mondta, ehhez kapcsolódva a bölcsőde korszerűsítése során is szem előtt tartották a környezet- és klímavédelem szempontjait, megvalósították a külső hőszigetelést, elvégezték az épület gépészeti és elektromos felújítását, valamint napelemes rendszert építettek ki.

Kitért arra, hogy mindezen felül az önkormányzat több mint 200 millió forint támogatást kapott a társadalmi együttműködést erősítő komplex programokra, és – mint fogalmazott – Bátonyterenye vezetői ezekkel a fejlesztésekkel példát mutatnak más, hasonló kisvárosi önkormányzatoknak.

Becsó Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy 2010-ben, amikor Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP) polgármester átvette a város vezetését, a csőd szélén állt a település, de az utóbbi években évtizedes problémákat sikerült orvosolni.

Nagy-Majdon József emlékeztetett: elődei átadtak egy munkaterületet bölcsőde építéséhez a kisterenyei városrészben, de azt, valamint a bátonyi városrészi beruházást is az új vezetés valósította meg.

Kovácsné Mihók Lenke, a 40 férőhelyes intézmény vezetője azt mondta, ilyen volumenű fejlesztés még nem történt az 1955-ben átadott épületen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.