Felújították a nagykállói általános iskolát

Európai uniós támogatásból korszerűsítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykálló általános iskoláját – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 07. 22. 7:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták: Nagykálló önkormányzata csaknem 395 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az általános iskola épületeinek energetikai korszerűsítésére. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A közlemény szerint a rekonstrukció 2019 tavaszán kezdődött az iskola épületeiben és a testnevelésóráknak is helyet adó városi sportcsarnokban. Kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a külső homlokzatot, korszerűsítették a fűtést és a melegvíz-ellátást, valamint napelemes rendszert építettek ki. Felújították az elektromos hálózatot, kicserélték a fűtőtesteket és a kazánokat. A felső tagozatosok épületében akadálymentes mosdót, az udvaron parkolót alakítottak ki, és befejezték a sportcsarnok belső szigetelési munkálatait is.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ mintegy ötvenmillió forintot biztosított az intézmény belső felújítási munkálataira. Ennek köszönhetően megújult több mellékhelyiség, az iskola tornaterme, és kiépült egy korszerű nyelvi labor is – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.