Fenyegető leveleket írt a lincselő

Magyar Nemzet
2019. 07. 20. 16:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár kiváló magaviseletéért négy évvel korábban szabadulhatott az egyik olaszliszkai lincselő, most kiderült, hogy ifj. Horváth Dezső a börtönből fenyegető leveleket küldött volna azoknak, akikről úgy gondolta, ha kihallgatják az ügy­ben, terhelő vallomást tehetnek rá vagy a családtagjaira.

– A férfinál a letartóztatása idején találtak néhány kézzel írt levelet, amelyeket az akkor szabaduló zárkatársával akart kicsempésztetni. Azt üzente, szabadulása után leszámol velük – mondta a Borsnak Helmeczy László. A meggyilkolt tanár családjának jogi képviselője, aki a lapnak nyilatkozott – az elmondása szerint helyesírási hibáktól hemzsegő – fenyegetésekről. Ismertetése szerint az elítélt úgy fogalmazott: a „Hódon” (azaz a Holdon – a szerk.) vegyen házat, aki velük szembe mer menni.

Mint ismert, Szögi Lajos a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október 15-én elsodorta autójával az úton előtte átszaladó H. Kittit, aki a balesetben nem sérült meg.

A kislány nyolc hozzátartozója ennek ellenére szó szerint agyonverte Szögi Lajost. A brutális gyilkosságnak szemtanúja volt az autóban lévő két lánya. A gyermekek hiába könyörögtek, hogy ne bántsák apjukat, ifj. Horváth Dezső azzal fenyegette meg őket, ha nem hagyják abba, megerőszakolják őket.

A lincselés miatt 17 év fegyházzal sújtott egykori elsőrendű vádlott kedden hajnalban hagyhatta el a szegedi Csillagbörtönt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.