Fénymásolt étkezési jegyekkel fizettek a rendőrségen

A Független Rendőrszakszervezet több tagja másolt étkezési jeggyel fizette ki a 350 Ft-os ebédjét.

2020. 05. 12. 18:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tömeges elbocsátásról ír a Készenléti Rendőrségen a Független Rendőrszakszervezet a honlapján. „Több szakszervezeti tagunk munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették a Készenléti Rendőrségen, többekkel szemben pedig fegyelmi eljárás indult, mert az étkezdében állítólag másolt étkezési jeggyel fizették ki a 350 Ft-os ebédjüket. Mindezt úgy, hogy sokan állítják, fizettek előzetesen a pénztárban az étkezési jegyekért.”– írják egyebek mellett.

A Magyar Nemzet megkérdezte az ORFK Kommunikációs Szolgálatát, akik a Készenléti Rendőrség közleményére hivatkozta, amelyből kiderült: szó nincs tömeges elbocsátásról, ellenben hamis étkezési jegyekről és négy civil alkalmazott elbocsátásáról igen.

„A Készenléti Rendőrség belső vizsgálata derített fényt rá, hogy több civil alkalmazott (munkavállaló és rendvédelmi igazgatási alkalmazott) március 27-én fénymásolt étkezési jegyeket használt fel. A kilenc érintettet az eljárásban meghallgatták, négyük munkaviszonyát a Készenléti Rendőrség parancsnoka megszüntette, öt fővel szemben fegyelmi eljárás indult. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás gyanújával folytat nyomozást.” – szól a Készenléti Rendőrség mai közleménye.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.