Ferenc pápa meghirdette a családok évét

Az egyházfő felszólította a világ összes katolikusát, hogy vegyenek részt a rendezvényeken.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2020. 12. 27. 17:25
FERENC ppa
Vatikánváros, 2020. december 25. Ferenc pápa misét pontifikál a vatikáni Szent Péter-bazilikában karácsony szentestéjén, 2020. december 24-én. A járványügyi korlátozások miatt a hétezer hívõt befogadni képes bazilikában csak mintegy kétszázan vehettek részt a misén. MTI/EPA/Pool/Vincenzo Pinto Fotó: Vincenzo Pinto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa vasárnap meghirdette a családok évét, amely 2021. március 19-ével kezdődik, és június 22-ével végződik, amikor a családok világtalálkozóját tartják Rómában. A szentatya a Vatikán könyvtárában tartott Angelus ima kezdete előtt mondott beszédében kifejtette, hogy egy öt évvel ezelőtt kiadott apostoli felhívás (Amoris laetitia) évfordulója alkalmából hirdette meg a családok évét azzal a szándékkal, hogy tartalmát kibővítsék újabb javaslatokkal. A dokumentum annak idején sok vitát kavart. Az egyházfő felszólította a világ összes katolikusát, hogy vegyenek részt a családok évével kapcsolatos rendezvényeken.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.