Fidesz: A balliberális értelmiség megpróbálja eltussolni Gothár ügyét

Dömötör Csaba államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelten kezeli a nőket és gyermekeket érő erőszak elleni fellépést.

Forrás: MTI2019. 11. 25. 20:19
DMTR Csaba
Budapest, 2019. november 19. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. november 19-én. MTI/Kovács Attila Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz) Gothár Péternek, a Katona József Színház rendezőjének zaklatási ügyéről szólva az Országgyűlésben napirend előtt úgy vélte: bár korábban a színház a Metoo-mozgalom élharcosává tette magát, most az áldozatok védelme helyett azzal foglalkozik, hogy mentse meg a rendezőt. Visszásnak nevezte, hogy a korábban az SZDSZ színeiben politizáló Gothár Péter ügyét a balliberális értelmiségi elit megpróbálja eltussolni.

Az ellenzék női képviselőitől arra várt választ: miért nem demonstrálnak most, amikor egy balliberális kulturális elithez tartozó személy érintett botrányban. Az ügy teljes kivizsgálását sürgette.

Dömötör Csaba államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelten kezeli a nőket és gyermekeket érő erőszak elleni fellépést. Kielmelte az ezzel kapcsolatos jogszabály-változtatásokat, amelyeket szerinte az ellenzék nem támogatott az Országgyűlésben.

A konkrét ügyet bűncselekmény gyanús esetnek nevezve teljes körű kivizsgálást szorgalmazott, hogy kiderüljön hány áldozat van, illetve, hogy az intézmények vezetői tudtak-e az esetekről. Azt firtatta: bár az ellenzéki képviselők gyakran akcióznak nők elleni erőszak ügyében, most valamiért nem látják ezeket az akciókat. Szólaljanak meg ebben az ügyben is, ha önöknek valóban fontosak a nők jogai – szólított fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.