Fidesz: A baloldal a nyugdíjasokkal fizettette meg a válság árát

Halász János szerint a Fidesz–KDNP a járvány okozta válság ellenére sem hagyja magukra az időseket.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2021. 02. 10. 16:33
null
Halász János emlékeztetett: Brüsszel állandóvá akarja tenni a migránsok betelepítését Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal a nyugdíjasokkal fizettette meg a válság árát – jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője a videonyilatkozatában. Halász János azt mondta: a nyugdíjasok sohasem számíthattak a baloldalra, hozzátéve, hogy a baloldal megszorításainak a fő célpontjai ők voltak. Ezért

elképesztően álságosnak nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc szerdai Facebook-bejegyzésében a nyugdíjak megvédéséről beszél, amikor ők voltak azok, akik cserben hagyták az időseket, és a nehéz időkben elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat.

A szóvivő hozzátette: a parlamentben most is ott ül az a baloldal, amelynek képviselői – mások mellett Arató Gergely, Korózs Lajos, Mesterházy Attila, Vadai Ágnes és Varju László – szemrebbenés nélkül megszavazták a 13. havi nyugdíj elvételét, miközben kormányzásuk idején a saját zsebüket tömték.

– A Fidesz–KDNP megbecsüli a nyugdíjasokat, a koronavírus-járvány okozta válság ellenére sem hagyja magukra az időseket – jelentette ki Halász János, emlékeztetve: a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik fontos lépése a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése.

Közölte: az idősek februárban egyheti nyugdíjjal kapnak többet, 2024-től pedig már teljes havi plusznyugdíjat kapnak. A Fidesz-frakció szóvivője szerint ha a Gyurcsány-féle baloldal lenne kormányon, a nyugdíjasok elveszítették volna azt, ami nekik a legfontosabb: a nyugalmat, a kiszámíthatóságot és a biztonságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.