Fidesz: A baloldal most is eladósítaná a magyar vállalkozásokat

– A mostani járvány igazán megmutatta, hogy mi a különbség a baloldal és a nemzeti oldal válságkezelési stratégiái között – mondta Bánki Erik egy videófelvételen.

Forrás: MTI , MTI - OS2021. 02. 06. 17:35
null
Budapest, 2015. május 29. Bánki Erik fideszes képviselő felszólal a jövő évi költségvetésre vonatkozó törvényjavaslat általános vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. május 29-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy

indul a gazdaság újraindításának akcióterve, aminek első lépése a kis- és középvállalkozásokat segítő újranyitási gyorskölcsön.

– Ennek részeként tíz év futamidőre tízmillió forintot kamatmentes hitel formájában vehetnek igénybe a vállalkozások úgy, hogy az első három évben nem kell tőkét és kamatot sem fizetniük – tette hozzá.

Bánki Erik közölte, a vállalkozások a hitelt bér- és járulékterhekre, működési- és rezsiköltségekre vagy készletgazdálkodásra is fordíthatják. Ezzel a lehetőséggel nem lesz olyan kis- és középvállalkozás, amely ne tudná túlélni a válság hátralévő néhány hónapját – húzta alá, hozzátéve, hogy a gazdaság újraindításának akcióterve azokat a fejlesztéseket is támogatja, amelyekkel a vállalkozások nemcsak eddigi piaci pozícióikat tudják megőrizni, de fejlesztéseikkel új területekre is betörhetnek.

A Fidesz képviselője kitért arra is, a mostani járvány igazán megmutatta, hogy mi a különbség a baloldal és a nemzeti oldal válságkezelési stratégiái között. Kiemelte, hogy

a baloldal a válság idején agyonadóztatta és eladósította a magyar vállalkozásokat, a mainál több száz milliárd forinttal nagyobb adóterhet rótt ki rájuk, megszüntették az olcsó, államilag támogatott lakáshitelezést, amivel több mint 1,2 millió magyar családot kergettek bele a devizaadósságba,

ennek következményeit néhányan még a mai napig is nyögik.

– A baloldal a koronavírus-járvány idején is ugyanazt az elhibázott gazdaságpolitikát akarta a kormányra kényszeríteni, olyan javaslatokat és olyan ajánlásokat tett a parlamentben, amelyek mind a régi, baloldali válságkezelés részei lehettek volna – mondta.

Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Elmondta, hogy a baloldal semmi mást nem szeretne, mint hitelezni, olyan adósságcsapdába kergetni a hazai vállalkozásokat, ahogy azt 2009-ben és 2010-ben is tették. – Olyan pályára állították akkor a magyar gazdaságot, amely az államcsőd szélére sodort bennünket, ehhez képest a válság ellenére is egy jó erőben lévő magyar gazdaságról beszélhetünk, amely képes a sikerre – mondta a gazdasági bizottság elnöke.

Hangsúlyozta, hogy a nemzeti kormány ezzel szemben az első pillanatoktól kezdve a magyar vállalkozások mellé állt.

– Mi a munkaalapú gazdaság hívei vagyunk: segítjük a munkahelyek megtartásában a vállalkozásokat, sőt állami hitelekkel a további fejlesztéseiket is igyekszünk segíteni

– jelentette ki. Bánki Erik szerint a számok tökéletesen megmutatják, hogy sikeresek voltak a kormány gazdaságvédelmi intézkedései. Példaként említette, hogy a hitelmoratóriummal több mint ötvenezer kis- és középvállalkozást mentettek meg a csődtől, 2020 decemberében pedig ugyanannyi magyar embernek volt munkája, mint 2019 decemberében. – Tehát ahogy ígértük: ahány munkahelyet elvett a válság, mi annyi munkahelyet védtünk meg, vagy teremtettünk – mondta.

A kormánypárti politikus megjegyezte, a

foglalkoztatásban egészen kiválóak az eredményeink, hiszen az Európai Unióban a munkanélküliség tekintetében a harmadik helyen állunk, csupán Csehország és Németország előz meg bennünket.

– Ez az egyetlen út, csak úgy tudunk előrejutni, ha közös összefogással, közös tervezéssel és vállt vállnak vetve indulunk meg ezen az úton – fogalmazott, majd aláhúzta, hogy a kormány eddig is számított a gazdasági élet szereplőire, és a későbbiekben is aktív együttműködésre törekszik.

„Gyurcsányék fejezzék be az oltásellenes kampányukat!” – szólította fel a baloldalt a Fidesz. A párt által kiadott közleményben azt is írták:

„A Gyurcsány-lista pártjai oltásellenes kampányt folytatnak, ami veszélybe sodorja a járvány elleni védekezést.

Halálkampányukkal a magyar emberek életét veszélyeztetik a politikai haszon reményében. A baloldalnak semmi sem drága a hatalomért” – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.