Hollik István: A pénzbeli kárpótlás igazságtalan és további feszültséget teremt

Igazságtalannak nevezte a gyöngyöspatai iskolaügyben érintettek pénzbeli kárpótlását a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken, hozzátéve, hogy az további feszültséget teremtene.

Forrás: MTI2020. 02. 07. 11:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollik István a Facebook-oldalára feltett videóban három pontba szedve foglalta össze a párt álláspontját az ügyről, mert – mint fogalmazott – „egyre szaporodnak a baloldali hazugságok Gyöngyöspata kapcsán”.

A kommunikációs igazgató leszögezte: az iskolai erőszak minden formája elfogadhatatlan, ezért azt meg kell szüntetni, és ahol szükséges, iskolarendészetet kell felállítani.

A Fidesz álláspontja szerint emellett olyan oktatásra van szükség, amely segíti felzárkóztatni a lemaradókat, de közben nem hátráltatja a jobban teljesítőket – hangsúlyozta Hollik István.

A Fidesz kommunikációs igazgatója közölte: a gyöngyöspataiak pénzbeli kárpótlása igazságtalan és további feszültségeket teremt.

„A pénz ráadásul elfogy, a tudás viszont megmarad” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy ezért az érintetteket képzéssel, oktatással kell segíteni.

A gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola előtt felvett videóban Hollik István közölte: Gyöngyöspatára 80 gyerek jár iskolába, 86-ot viszont a szüleik kénytelenek másik iskolába vinni.

„Ez így nem mehet tovább, minden gyereknek joga van helyben tanulni” – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója, aki szerint a Fidesz azért dolgozik, hogy ezeket a célokat elérje.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.