Fidesz: a Soros-hálózat feszültséget szít a magyarok és romák között

A Soros-hálózat szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat – közölte a gyöngyöspatai iskolaüggyel kapcsolatban a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség.

Forrás: MTI2020. 02. 18. 14:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükkel arra reagáltak, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány bízik abban, hogy a Kúria áprilisi eljárásában érdemben vizsgálja majd a gyöngyöspatai iskolaügy alperesi indítványait.

A Fidesz azt írta: Gyöngyöspatán és az egész országban békére van szükség a romák és a magyarok között, ahhoz pedig az kell, hogy oktatással és ne pénzzel kártalanítsák a romákat. A Soros-hálózat akarja szembe fordítani a magyarokat és a romákat.

A közlemény szerint a Soros-hálózat provokálta ki a gyöngyöspatai ügyet, felkereste és felhergelte a roma családokat, hogy pereket indítsanak. Úgy folytatták: a Soros-hálózat az, amely akadályozza a roma családokkal való békés megegyezést arról, hogy oktatással és ne pénzzel kártalanítsák őket.

A Soros-hálózat az, amely vasárnapra Budapestre is tüntetést szervez, hogy tovább szítsa a feszültséget Magyarországon, és ehhez „a baloldali pártokat is dróton rángatják” – áll a kommünikében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.