Fidesz: Gyurcsányék a védőoltásokkal kapcsolatban is csak kamuzni képesek

Ha Gyurcsányékon múlt volna, a járvány már rég elszabadult volna, és oltóanyagot se lehetett volna beszerezni.

2020. 12. 17. 17:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy látszik, hogy a baloldal nemcsak a védekezést akadályozza, hanem a védőoltások kapcsán is csak „kamuzásra” és politikai hangulatkeltésre képes” – reagált a Fidesz Barkóczi Balázs DK-szóvivő csütörtöki nyilatkozatára.

Barkóczi Balázs online sajtótájékoztatóján pártja nevében arra szólította fel a kormányt, hogy kezdje el felkészíteni az országot a koronavírus elleni vakcina tömeges beadására, és hozza létre az oltóközpontokat.

Erre reagálva a Fidesz azt írta, Magyarország felkészült a védőoltásokra, a kormány 17,5 millió adag vakcinát már lekötött, és ahogy megérkeznek a gyógyszerhatóság által engedélyezett vakcinák, az oltási tervben meghatározott rend szerint megkezdődik a védőoltások beadása.

„Ha a Pfizer-vakcina a jövő héten megkapja az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét, és megérkezik Magyarországra, akkor már december végén megkezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása, erre a célra már ki vannak jelölve a kórházi oltópontok” – tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy a lakosság tömeges oltása 2021-ben indulhat meg, az operatív törzs ehhez is minden szükséges előkészületet megtesz.

„Ha Gyurcsányékon múlt volna, a járvány már rég elszabadult volna, és oltóanyagot se lehetett volna beszerezni, ugyanis semmilyen, a védekezéshez szükséges intézkedést és forrást nem szavaztak meg, kezdettől csak akadályozzák a védekezést” – áll a Fidesz közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.