Fidesz: Gyurcsányék alatt nem az euró, hanem a csőd előtt állt az ország

A Fidesz szerint azok a Gyurcsányék prédikálnak gazdaságról és nemzeti érdekekről, akiknek a kormányzása alatt nemhogy az euró bevezetésére nem volt semmi esély, hanem csőd előtt állt az ország.

Forrás: MTI2019. 11. 04. 15:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyobbik kormánypárt Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivőjének hétfői sajtótájékoztatójára reagált az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Demokratikus Koalíció arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy kormánya haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat az euró bevezetéséről.

A Fidesz közleményében felidézte, hogy Gyurcsányék egyetlen uniós pénzügyi feltételt sem teljesítettek, az egekbe szállt a hiány, duplájára nőtt az államadósság, és teljesen lemondtak hazánk gazdasági szuverenitásáról.

Kiemelték: Magyarország 2010 óta gazdaságilag és pénzügyileg erősödik, teljesíti az uniós hiánycélokat, folyamatosan csökken az államadósság és uniós átlag fölött nő a magyar gazdaság. Az euróövezet komoly problémákkal küzd, számunkra továbbra is Magyarország, a magyar gazdaság és a magyar emberek érdeke az első – rögzítette a kormánypárt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.