Fidesz: Karácsony Gergely egy határozat végrehajtására is alkalmatlan

Egy egyszerű határozat végrehajtására is alkalmatlan Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője.

Forrás: MTI2019. 10. 11. 13:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsigmond Barna Pál rámutatott: a Zuglóban élőknek már százhuszonegy napja, vagyis több mint négy hónapja nem kellene fizetniük a parkolásért, ám a polgármester „elszabotálta” a megígért ingyenes parkolást.

A Fidesz budapesti szóvivője „hajmeresztőnek” nevezte, hogy Karácsony Gergely annak ellenére nem hajtatta végre a határozatot, hogy azt polgármesterként maga is megszavazta a kerület képviselőtestületében.

A fideszes politikus felháborítónak nevezte, hogy a „romba döntött költségvetés és a sorozatos titkolózás mellett” Karácsony Gergely ennek sem tett eleget. Kijelentette: a kedvezmény nemcsak az otthonuknál illetné meg a zuglóiakat, hanem bárhol: az iskoláknál, szakrendelőknél, bevásárláskor.

Zsigmond Barna Pál szerint, Karácsony Gergely, aki tetemes kárt okozott a kerületnek, pontosan tudta, hogy nem bosszanthatja tovább a zuglóiakat a fizetős parkolással, amin keresztül napi egymillió forint folyt el a közös kasszából.

„Megígérte, aztán nem hajtotta végre. Most már ezt is a következő polgármesterre hagyja, utána az özönvíz” – fogalmazott Zsigmond Barna Pál, aki szerint ezt hívják alkalmatlanságnak.

Leszögezte: a zuglói polgármester továbbra is adós egy átfogó kimutatással a parkolási rendszerről, amin már legalább egymilliárd forintot veszített a kerület. Megjegyezte, ha a parkolás nyereséges lenne, nem rejtegetné az adatokat.

Arra az újságírói felvetésre, hogy Karácsony Gergely a nyilatkozataiban már nyereségesnek ítéli a zuglói parkolást, azt felelte: Karácsony Gergely sikerekről nem tud beszámolni, Zugló csupán botrányoktól hangos. Ha lenne Zuglóban eredmény, akkor valószínűleg ezekkel kampányolt volna – fűzte hozzá, és beszédesnek nevezte Karácsony Gergely azon sajtótájékoztatóját, „amit Gyurcsánynéval tartott egy gazos telken a kerületben, és mindenféle fejlesztéseket ígértek”. Más polgármesterek jellemzően megvalósult beruházásokat mutatnak ilyenkor – mondta.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.