Fidesz-KDNP: Gyurcsányék is megszavazták a migrációs alap háromszorosára növelését

Gyurcsányék és a szocialisták is megszavazták a migrációs alap háromszorosára növelését az Európai Parlamentben (EP) – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője újságíróknak csütörtökön Budapesten.

Forrás: MTI2019. 03. 14. 13:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, szerdán fogadta el a 2021 és 2027 közötti évekre vonatkozó menekültügyi és migrációs alapra vonatkozó álláspontját, ennek keretében további pénzügyi támogatást nyújtana a menekültügyi és migrációs, valamint az integrációra irányuló uniós és tagállami intézkedések végrehajtásához.

Nacsa Lőrinc a kormánypártok véleményét tolmácsolva rámutatott: újabb, a migránsok betelepítését segítő javaslatot fogadtak el a brüsszeli bizottság javaslatára.

Közölte, a magyar baloldal EP-képviselői, Gyurcsány és a szocialisták is megszavazták a migrációs alap háromszorosára növelését. Igennel voksolt – ahogy eddig is minden alkalommal – a szocialista Szanyi Tibor, a DK-s Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a Párbeszéd színeiben Jávor Benedek, az LMP által delegált Meszerics Tamás – sorolta a KDNP-s képviselő.

Hozzátette: Brüsszel azért növeli háromszorosára az alap pénzügyi keretét, mert ebből akarják finanszírozni a migránsok betelepítését. A jelentés azt is tartalmazza – folytatta Nacsa Lőrinc -, hogy pénzügyileg is meg akarják büntetni a migránsok betelepítését elutasító tagországokat.

A bevándorláspárti ellenzék szavazatával mindezt támogatta – közölte, hangsúlyozva: ezzel újra egyértelművé tették, hogy ők bevándorláspártiak, és szembe menve a magyar emberek akaratával minden támogatást megadnak ahhoz, hogy Európát bevándorlókontinenssé, Magyarországot bevándorlóországgá tegyék.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP nem támogatja a bevándorláspárti javaslatokat, nem kötnek kompromisszumot a migráció ügyében, illetve Európa keresztény kultúrájának megvédése ügyében – jelentette ki Nacsa Lőrinc.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.