Fideszes és KDNP-s EP-képviselők: A magyar nemzet újra és újra fel tud állni

„2010-ben olyan kormánya lett az országnak, amely egyértelművé tette: a magyar nemzet tagjai összetartoznak, éljenek bármely pontján is a világnak.”

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 04. 15:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az elmúlt 101 esztendő megmutatta, hogy a magyar nemzet a vesztes csaták és a súlyos történelmi csapások ellenére is mindig, újra és újra fel tud állni, tovább tud küzdeni, és a nemzet egységét képes az országhatárokon átívelően is megteremteni, megőrizni”

– jelentették ki a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői a trianoni békediktátum aláírásának a 101. évfordulóján. Az európai parlamenti képviselők kiemelték: „a 2010-ben megalakult polgári kormánnyal újra olyan kormánya lett Magyarországnak, amely egyértelművé tette, hogy a magyar nemzet tagjai összetartoznak, éljenek bármely pontján is a világnak”.

„Trianon máig a mindennapjaink része, nemzeti trauma, gyász és emlékezet, az évszázados nemzeti üldöztetés azonban nemhogy eltüntette, hanem még tovább erősítette a magyar nemzeti közösség összetartozását”

– emelték ki.

Az EP-képviselők továbbá hangsúlyozták: „a gyász és a fájdalom mellett június 4. annak az összetartozásnak a napja is, amely feladataink meghatározásakor irányt mutat a jövőre nézve”. Hozzátették: „ez a nemzeti elkötelezettség áll a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői munkájának a középpontjában”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.