Figyelemelterelést folytat a vitával az Európai Parlament

Az Alapjogokért Központ elemzője kiemelte: a magyar koronavírus-törvény miatti vitának nincsen semmi tétje.

Forrás: MTI2020. 05. 11. 21:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament (EP) figyelemelterelése a magyar koronavírus-törvény miatti vita – mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Kiemelte: a vitának nincsen semmilyen tétje. Az EP ezzel saját magáról állít ki „szegénységi bizonyítványt”, hiszen a Bizottság nem talált a magyar koronavírus elleni törvényben semmi kivetnivalót. Nyilvánvalóvá vált, hogy politikai támadások kereszttüzében áll Magyarország az EP részéről – értékelt.

Egyáltalán nem kellene lefolytatni a vitát, vagy ha már lefolytatják, nézzék meg a többi európai ország járványkezelését, például Olaszországot, ahol csaknem négyszáz maffiózót engedtek ki a börtönből és a miniszterelnök rendeleti úton kormányoz. Hozzátette: a franciáknál senkit nem zavart, hogy a no-go zónákban folyamatosak az összecsapások, vagy hogy a kormánynak már eleve kibővített jogköre volt a terrorveszély miatt.

Megjegyezte azt is, hogy a baloldali vezetésű európai országokat nem támadja az Európai Unió. Párkányi Eszter szerint Magyarországról szól a vita, és azért van, mert a jelenlegi kormány van hatalmon.

Az elemző kiemelte: az Európai Uniónak ez egy jó lehetőség, hogy elhessegessék azokat a hangokat, hogy nem megfelelően kezelték a koronavírus-járványt – emelte ki az elemző, hozzátéve: az elmúlt két évtizedben nem volt olyan válság, amit az Európai Unió meg tudott volna oldani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.