Folyamatban az intenzív patkányirtás Budapesten

Magyar Nemzet
2019. 06. 18. 6:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a második utcalistában szereplő terület patkánymentesítését kezdte meg a fővárosi patkányirtással megbízott konzorcium. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szakemberei pedig a már korábban kezelt területen – az V., IX., XIII. és XX. kerületben – az irtás hatékonyságának ellenőrzésre mérőkockákat helyeztek ki.

Az országos tisztifőorvosnak a főpolgármester számára készült, – és az MTI-hez eljuttatott – jelentése szerint az elmúlt napokban tapasztalt csapadékmentes időjárás kedvezett az irtásnak, mert a víz nem mosta ki az irtószert a csatornákból.

Mint arról beszámoltunk: a patkányirtás folyamatos biztosítása érdekében a fővárosi önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, amelyen a közbeszerzési bizottság – az azóta a döntést kritizáló Karácsony Gergely igen szavazatával – az RNBH Konzorciumot nyilvánította győztesnek.

Az eljárás során a legjobb ár-érték arány volt az értékelési szempont, ami azt jelenti, hogy nem kizárólag az ajánlati ár mértéke, hanem a társaság referenciái és a szakmai múltjának figyelembevételével kialakított összpontszám döntötte el, hogy melyik pályázó juthat hozzá a megbízáshoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.