Folyamatos és zavartalan a budapesti érsebészeti ellátás

Februártól a Gottsegen Intézet látja el a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Intézet ellátási területéről érkező betegeket – közölte Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Forrás: MTI2020. 02. 04. 15:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatos és zavartalan a budapesti érsebészeti ellátás, februártól a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet látja el a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet ellátási területéről érkező, érsebészeti szakellátást igénylő betegeket – közölte Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel.

Az NNK-t december 23-án tájékoztatta a Péterfy kórház, hogy február elsejétől az érsebészeti ellátást megszünteti. Mivel ezt megfelelő időben jelezte a hatóságnak, határidőben meg tudták tenni a szükséges intézkedéseket – olvasható a közleményben.

Az NNK az egészségügyi szolgáltatás biztonsága és folyamatossága érdekében a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet jelölte ki és kötelezte a Péterfy ellátási területéről érkező, érsebészeti fekvőbeteg- és járóbeteg-szakellátást igénylő betegek teljes körű ellátására.

Az NNK az akut érsebészeti ügyelet folyamatos ellátása érdekében az Országos Mentőszolgálatot is kötelezte arra, hogy a Péterfy kórház eddigi érsebészeti ügyeleti napjaira más szolgáltatót jelöljön ki.

Az egészségügyi szolgáltatók egyenletes terhelése, valamint a megfelelő és folyamatos ellátás érdekében az érsebészet szakma területi ellátási kötelezettségének felülvizsgálata a szakma bevonásával folyamatban van – áll a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.