Folyamatosan emelkedik a beoltottak száma

Pénteken ismét tíz fő alatt volt a koronavírus fertőzésben elhunytak száma, miközben a beoltottak és a gyógyultak száma növekszik.

Forrás: Koronavirus.gov.hu2021. 06. 25. 9:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint

a beoltottak száma immár 5 454 866 fő, közülük pedig 4 728 655 fő már a második oltását is megkapta.

Péntekre elhunyt nyolc, többségében idős, krónikus beteg, valamint 66 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 29 980 főre emelkedett az elhunytak és 807 910-re a beazonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 737 233 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 40 697 főre csökkent. 182 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 22-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát.

Az újraindítás következő fokozata 5,5 millió beoltottnál lép életbe, a várható intézkedéseket a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette.

A kormányzati portálon továbbá emlékeztetettek: az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak időpontot foglalni az oltásra, valamint a Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is felvehetik a védőoltást a számukra legkedvezőbb kórházi oltóponton.

A tájékoztatás szerint az internetes időpontfoglalóban

országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik vakcina foglalható, egyes oltópontokon pedig Janssen- és Moderna-vakcina is elérhető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.