Folyamatosan szállítják a háziorvosoknak a vakcinát

Az influenza elleni ingyenes védőoltásokat folyamatosan szállítják ki a háziorvosokhoz, akiknél igényelhető a vakcina.

2020. 10. 31. 17:42
Ferkó Attila
Salgótarján, 2017. október 24. Ferkó Attila háziorvos influenza elleni védőoltást ad be páciensének Salgótarjánban 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztosítva van, hogy mindenki ingyenesen juthasson hozzá az influenza elleni vakcinához, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felvásárolta a készleteket, s a felnőttek oltóanyagát folyamatosan szállítják ki a háziorvosoknak – tudta meg az ATV a szaktárcától. Mint írták, a gyermekek négykomponensű oltóanyagát pedig az elmúlt két napon szállították ki a kormányhivatalokba, ahonnan az oltást beadó orvosoknak kell megigényelniük.

Az ATV a különböző, egymásnak ellenmondó hírek miatt kereste meg az Emmit: miközben számos háziorvos állította az elmúlt napokban, hogy jelenleg nincs mindenki számára influenza elleni oltóanyag, az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos azt jelentette be, hogy folyamatosan lesznek elérhető készletek, mert a kormány újabb szállítmányokat rendelt. Mint ismert, október közepétől kérhető a koronavírus-járvány miatt idén mindenki számára ingyenes influenzaoltás.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió pénteki adásában arról számolt be, hogy jövő januárban már a Covid–19 elleni vakcina is megérkezik, s első körben az idős, valamint a krónikus betegek kaphatják meg. Áprilisban viszont már mindenki számára elérhető lesz az oltás, s akkor már számos gyártó termékei közül választhatnak az emberek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.