Folytatódik a télies idő, ismét várható havas eső, hó

Forrás: MTI, met.hu2019. 12. 11. 22:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtök estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, majd egyre nedvesebb levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Délkelet felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, hajnalra már mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az éjszaka második felétől főként a középső országrészben vegyes halmazállapotú csapadék kialakulhat, nyugatabbra eső, havas eső, hó, keletebbre eső valószínű. A reggeli órákban az Északi-középhegység nyugati vidékén ónos eső is lehet.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de északkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet. Több helyen várható csapadék: a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében eső, havas eső, hó, a Dunától keletre eső valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de délkeleten és északkeleten helyenként megélénkül a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön jobbára 1 és 7 fok között lesz, de a Tiszántúlon kissé melegebb is lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.