Fontos, hogy minél többen szelektíven gyűjtsük a hulladékokat

A vegyes lakossági hulladéknak a 60 százaléka sajnos a föld alatt végzi, ahol időtlen időkig ott marad, míg a szelektíven gyűjtött hulladék jelentős része újrahasznosítható – mondta a kormányszóvivő.

Forrás: FACEBOOK.COM/ALEXANDRASZENTKIRALYI.GOV2020. 03. 10. 16:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány nem véletlenül döntött arról, hogy betiltjuk az egyszer használatos műanyagokat, illetve, hogy visszaválthatóvá tesszük az üvegeket, a fémdobozokat és a műanyag palackokat – mondta a Facebook-oldalára feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, majd folytatta:

„Itt vagyunk Tatabányán a hulladékfeldolgozó üzemben és azt nézzük meg, hogy mi történik a vegyes lakossági hulladékkal, illetve a szelektíven gyűjtött hulladékkal. A vegyes lakossági hulladéknak körülbelül a 60 százaléka sajnos végül egy olyan depóban végzi, ahol egy műanyag koporsóban a föld alatt időtlen időkig ott marad, míg a szelektíven gyűjtött hulladék jelentős része az újrahasznosítható vagy más formában a körforgás része lehet újra. Ezért is nagyon fontos az, hogy a kormány a Klíma- és természetvédelmi akcióterv keretében cselekszik ebben a kérdésben, de ugyanilyen fontos azért, hogy mi is tegyük meg a magunkét, tehát minél kevesebbet szemeteljünk és gyűjtsünk szelektíven” – zárta videóját a kormányszóvivő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.