Főorvos: Várhatóan csütörtökön kiengedik a kórházból a Vuhanból eljött magyar egyetemistát

Várhatóan csütörtökön kiengedik a kórházból a Vuhanból még korábban eljött magyar egyetemistát – közölte Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Forrás: MTI2020. 02. 05. 19:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: a fiatal még a lezárás előtt vonattal ki tudott menekülni Vuhanból. Onnan eljutott Pekingbe, majd Európába. A repülőn kiszűrték, azért vitték be a kórházba. Ha továbbra sem mutatja a fertőzés jeleit, csütörtökön kiengedik – közölte.

A hét magyar, akik a hétvégén érkeztek, a kórházban naponta orvosi ellenőrzésen esnek át. Mivel a lappangási idő átlagosan öt nap, csütörtökön és pénteken fokozottan figyelik majd őket.

Szlávik János kitért arra is: rengetegen érdeklődnek amiatt, hogy szeretnének „gyorstesztet” csináltatni. Ilyen a koronavírusra nem létezik.

Arra csak diagnosztikai tesztek vannak, amelyeket Magyarországon kizárólag a Nemzeti Népegészségügyi Központban végeznek – ismertette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.