Fővárosi Fidesz: Karácsony Gergely ismét teljesen hülyének néz mindenkit

Nemhogy olcsóbb, hanem 5 milliárddal drágább lesz a Lánchíd felújítása Karácsonyék tehetetlensége és időhúzása miatt.

Forrás: facebook.com/fideszbudapest2020. 12. 18. 12:16
null
Fotó: 298651959444101 Forrás: facebook.com/fideszbudapest
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti Fidesz egy kérdéssel kezdi legfrissebb bejegyzését a hivatalos közösségi oldalán: Ismerik a régi viccet?

„Nem Szentpéterváron, hanem Moszkvában. Nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak!”

Karácsony Gergely ismét teljesen hülyének néz mindenkit! Posztjában hatalmas sikerként ír arról, hogy megérkeztek az árajánlatok a Lánchíd felújítására, amely szerinte sokkal olcsóbb lesz. De nemhogy olcsóbb, hanem 5 milliárddal drágább lesz a Lánchíd felújítása Karácsonyék tehetetlensége és időhúzása miatt – írja Facebook-oldalán a fővárosi Fidesz.

A kormánypárt budapesti szervezete felidézi, hogy mint az ismeretes,

a még Tarlós István idejében kiírt közbeszerzésre beérkezett ajánlatokat Karácsony túl drágának tartotta, ezért idén januárban érvénytelenítették a kiírást. Majd több mint fél év semmittevés után (Dorosz Dávidtól, az azóta megbukott főpolgármester-helyettestől végül a buszszakértő Tüttő Kata kapta meg a feladatot), második próbálkozásra sikerült kiírni az új közbeszerzést. (Az elsőt törvényi nem megfelelőség miatt a hatóság visszadobta.)

A beérkezett legjobb árajánlat a Lánchíd felújítására 26,7 milliárd forint. Ez valóban kevesebb, mint az érvénytelenített 35,2 milliárdos korábbi ajánlat, csakhogy az új kiírásban kizárólag a híd felújítása szerepel, nem tartalmazza a már korábban elvetett Váralagút felújítását, és nem tartalmazza a 2-es villamos pesti hídfői alagútjának felújítási költségét. Az érvénytelenített közbeszerzésben kizárólag a Lánchíd felújításának költsége 21,8 milliárd lett volna, így jelenleg az a helyzet, hogy ha a megfelelő tételeket hasonlítjuk össze, akkor a késlekedés 5 milliárd forint többletköltséget okoz a budapestieknek és a magyar adófizetőknek!

Vajon mit gondolt Karácsony, nem fog lebukni az újabb hazugságával? Meddig siránkozik még, hogy nincs pénz, amikor épp ötmilliárdot veszítenek el a fővárosi adófizetők a vezetőjük alkalmatlansága miatt? – teszi fel a kérdést a Facebook-poszt végén a budapesti Fidesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.