Frum István lett Bakonyszentiván polgármestere

A posztért egyedüliként induló független Frum Istvánt választották a Veszprém megyei Bakonyszentiván polgármesterévé a vasárnap tartott időközi választáson – tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

Forrás: MTI2019. 02. 17. 20:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fehér Mária elmondta, hogy a 183 választásra jogosult polgár közül 71 járult a szavazóurnához. Egy szavazat érvénytelen volt.

Bakonyszentivánon azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a település korábbi polgármestere, Karvas János – aki szintén függetlenként töltötte be a tisztséget – novemberben elhunyt.

Schild Róbert lett az észak-baranyai Mekényes polgármestere

Schild Róbert lett az észak-baranyai Mekényes polgármestere, a független jelölt egyedül indult a tisztségért a vasárnapi időközi választáson – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a mágocsi közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-t.

Morvay Klaudia közlése szerint Schild Róbertet 45-vokssal választották meg, egy szavazat érvénytelen volt. Mekényes választási névjegyzékében 250-en szerepeltek. Az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert a község korábbi független polgármestere, Major Ottó novemberben lemondott.

Takács Krisztián lett Korlát új polgármestere

Négy független jelölt közül Takács Krisztián nyerte el a polgármesteri tisztséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Korlát községben vasárnap tartott időközi választáson – mondta Szatmári Fruzsina aljegyző.

Szatmári Fruzsina tájékoztatása szerint a választási névjegyzékben szereplő 241 lakos közül 204-en voksoltak, három szavazat érvénytelen volt.

Takács Krisztián 107, Horváth Elemér 54, Lukács Máté 21, míg Báder József 19 voksot kapott.

Az időközi választást azért írták ki, mert a község korábbi polgármestere, Hriczu Imre (független) lemondott posztjáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.