Független vizsgálatot követel az egri Fidesz a ledőlt bástya miatt

A február közepi havazás napokig tartó közlekedési káoszt idézett elő Egerben, február 17-én pedig a várban leomlott a Szép-bástya egyik támfala. Mirkóczki Ádám ex-jobbikos polgármester szerint a fagy okozta a problémát, a Fidesz frakcióvezetője független szakmai vizsgálatot követel és a felelősök megtalálását.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 02. 18. 11:44
null
20200130 Eger fotó: Huszár Márk Martin HM - Heves Megyei Hírlap Két világkupa támogatásáról döntött az egri közgyűlés. képen: Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület) Eger Megyei Jogú Város polgármestere Fotó: Huszár Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért döbbentette meg az egrieket az, hogy február 17-én a várban leomlott a Szép-bástya támfala, mert a létesítményt nem túl régen, 2016-ban újították fel. Ráadásul ez nem egyedülálló probléma a hevesi megyeszékhelyen: az első havazás közlekedési káoszt okozott a helyi utakon. A baloldali összefogással mandátumhoz jutott, ex-jobbikos Mirkóczki Ádám polgármester egy Facebook-bejegyzésben az önkormányzat munkájától függetlennek nevezte a súlyos probléma kialakulását, de Oroján Sándor, a Fidesz–KDNP helyi frakciójának vezetője közzétett egy videót, amelyben már 2020 őszén felhívta a városvezetés figyelmét arra, hogy a hóeltakarításért is felelős Városgondozás Kft.-nek nem áll a rendelkezésére elegendő hókotró és sószóró gép.

Mirkóczki Ádám polgármester a közlekedési káoszért és a támfal leomlásáért is a sok csapadékot és a fagyot teszi felelőssé
Fotó: Archív/Heves Megyei Hírlap

Oroján szerint a leomlott bástya ügyében egy politikától független vizsgálatot kellene lefolytatni, amely megmutatná, hogy a statikus, a kivitelező vagy az öt évvel ezelőtti várigazgató-e a felelős. Az egykori várigazgató egyébként idén január végéig Mirkóczki alpolgármestere volt, majd lemondott a tisztségéről, azóta képviselőként működik a városi közéletben. Oroján szerint a közéleti szerepléstől vissza kellene lépnie addig, amíg a független vizsgálat be nem bizonyítja, hogy őt nem terheli felelősség.

Mirkóczki Ádám úgy véli, az omlást valószínűleg a sok csapadék és a fagy okozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.