Fülöp Attila: Jól halad a nevelőszülői program

Az ellenzéki politikai hisztériakeltés megfélemlíti az állami gondozásban nevelkedő gyermekeket, az ellenzéki képviselők pedig egyre többször használják fel a nehéz sorsú embereket politikai akciókra — jelentette ki Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az államtitkár a nevelőszülői hálózattal kapcsolatban kifejtette: a program jól halad, 2020-ra az 50 főnél több gyermeket ellátó intézményeket megszüntetik, és helyette családoknál helyezik el a gyermekeket.

Forrás: ECHO TV2019. 03. 27. 19:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Attila a Befogadlak nevelőszülői program kapcsán elmondta: a nevelőszülőknél tud kialakulni az a családi kötelék, ami minden gyermek nevelésénél fontos. Emellett a program segítségével a a gyerekvédelem területén dolgozókra is rá szerették volna irányítani a figyelmet.

Kiemelte: ma a nevelőszülői díjazás körülbelül a háromszorosa annak, ami 2014 előtt volt.

Ez a kormányzat nem csak szóban, hanem tettekben is valóban támogatja a nevelőszülőséget és a gyermekvédelmet – mondta ezzel kapcsolatban.

Hozzátette: Ma több mint ötezer nevelőszülő van Magyarországon, reményei szerint több száz, vagy akár ezer fővel is növekedhet azok száma, akik nevelőszülők lesznek.

Az államtitkár kiemelte: az ötven főnél nagyobb gyermekotthonok kicsi intézményekké való lebontása 2020-ig be fog fejeződni.

Fülöp Attila szerint az ellenzéki képviselők kipécézték a szociális és gyermekvédelmi területet, gyakran politikai akciókra használják fel a nehéz sorsú embereket.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.