Fülöp Attila: Másfél milliárd forinttal bővül a szociális szolgáltatások finanszírozása

Mintegy másfél milliárd forinttal bővül a szociális szolgáltatások állami finanszírozása egy kormánydöntés értelmében – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára pénteken Pécsen.

Forrás: MTI2019. 09. 27. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Attila egy helyi idősek klubja épületátadó ünnepségén közölte: a döntés országosan hetven – részben egyházi, részben civil – fenntartót érint.

A bővülő támogatás egyrészről azt az alapellátó tevékenységet szolgálja, amelynek keretében a gondozottakat nem kell kiszakítani megszokott környezetükből, családjukból, ugyanakkor az érintettek megkapják a segítséget, amire szükségük van – fogalmazott az államtitkár. Példaként az idősek, illetve a fogyatékossággal élők nappali intézményeit említette.

Emellett azoknak az intézményeknek a támogatása valósul meg a kormánydöntésnek köszönhetően, amelyek idősek bentlakását segítik – fűzte hozzá Fülöp Attila. Közölte: országos szinten így 1400 férőhely részesül a bővülő forrásból.

Az államtitkár hangsúlyozta: a szociális ellátások csak akkor működnek jól, ha a helyi igények alapján, a helyi szervezetek, illetve az önkormányzatok együttműködésével valósulnak meg. Ehhez az állam a szabályozással és a finanszírozás hozzárendelésével tud hozzájárulni – fűzte hozzá.

Őri László (Fidesz-KDNP) alpolgármestere azt mondta, Pécsett kiemelten kezeli az önkormányzat az idősekkel kapcsolatos szolgáltatások javítását; az elmúlt időszakban számos, elsősorban a magányosan élő idősek segítését szolgáló intézkedést hoztak: megerősítették a jelzőrendszeres házi segítségnyújtási szolgáltatást és kiterjesztették a nappali házi gondozást.

A pénteken átadott, Pécs nyugati városrészében lévő épületben működő idősek klubjáról szólva emlékeztetett: 2017-ben kötöttek szerződést a helyszínt működtető Szoceg Nonprofit Kft.-vel a helyiek magasabb minőségű ellátása érdekében. A megállapodással a területen házi segítségnyújtás, étkeztetési szolgáltatás indult. Az új intézmény a nappali ellátási szolgáltatások bővítéséhez járul hozzá – tette hozzá az alpolgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.