Füstpróbákkal tesztelik az állomásokat az M3-as déli szakaszán

Tesztekkel ellenőrzik a hő- és füstelvezető rendszer működését a 3-as metró déli szakaszának állomásain.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 19. 12:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A füstpróbákkal augusztus 10. és szeptember vége között a hő- és füstelvezető rendszer működését ellenőrzi a társaság a metróvonal déli szakaszán. A másfél hónapig tartó tesztsorozat hat helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart – írja közleményében a BKV Zrt.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a tesztek alkalmával a metró szellőző kivezetésein füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is, viszont az égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

A Népliget és Pöttyös utca metróállomásokon elvégzett tesztek hatósági füstpróbákkal zárulnak. Az első füstpróba helyszíne augusztus 25-én a Népliget-állomás. Ez alkalommal az emberek 10 és 17 óra között a Nagyvárad tér és Ecseri út állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást. A következő próba augusztus 27-én a Pöttyös utca metróállomáson lesz. Ennek nyomán a járókelők az Ecseri út és Határ út állomások közötti szakaszon láthatnak füstkiáramlást, szintén 10 és 17 óra között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.