Gajdics Ottó „bátorságfröccsöt” szeretne adni az embereknek

Aki ismeri a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztőjét az tudja, ő az az újságíró, aki nem rejti véka alá véleményét, hanem egyedi stílusban érvel a baloldali érzelmű, liberális vitapartnereinek.

Forrás: Hír TV2019. 04. 29. 18:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki ismeri Gajdics Ottó nevét, az tudja, az újságíró nem rejti véka alá véleményét, hanem egyedi stílusban érvel a baloldali érzelmű, liberális vitapartnereinek. A Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője a Hír TV A nyolcas című műsorában G. Fodor Gábor műsorvezetőnek beszélt az identitás, a nemzeti identitás szétverésének, a nemzeti öntudat felszámolásának a kísérleteiről és kiállt amellett, hogy a legfontosabb a közösség, a család, a családok összességéből kialakuló nemzet, a haza.

Gajdics Ottó G. Fodor Gábornak elmondta, a vitapartnerei arra büszkék, hogy szellemi önállóságot képviselnek, csak a saját véleményüket mondják, ugyanakkor meglátása szerint a konzervatív oldal képviselőinek az a jó, hogy mögöttük ott áll több százezer ember.

Mi az ő véleményüket mondjuk, ez óriási erő

– tette hozzá.

Gajdics Ottó kiemelte, ő maga nem abban biztos, hogy igaza van, hanem abban biztos, hogy több százezer ember úgy gondolkodik, ahogy ő beszél, ezért próbál erőt, „bátorságfröccsöt” adni ahhoz, hogy mindenki merjen vitába szállni és kezelni a „túlságosan szabad individuumok kígyózó mozgását”. Szerinte igenis el kell hitetni a másik oldallal is, hogy az ő álláspontjukkal ellentétes gondolkodás semmivel sem alávalóbb, vagyis – mint azt közölte – be lehet fejezni a folyamatos gyalázkodást, megvetést, lenézést.

A józan ész akkor mutatja meg magát, ha őrültségekkel találkozik – vetette fel G. Fodor Gábor. Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy a politikában, hol ragadható meg az őrültség, Gajdics Ottó elmondta, a nem normalitás ott kezdődik, ha valaki nem látja, milyen nagy veszélyt jelent Európára nézve az ellenőrzés nélkül beáramló, hazátlanná váló embertömeg. A politikai ellenfelek ellenben azt mondják, hogy pont a konzervatív oldal a szemellenzős, mert nem látja meg a nagy lehetőséget, a multikulturális nyitott társadalomban rejlő fejlődést.

Jól látható, hogy alapvető kérdésekben nem tudunk még csak közelíteni sem egymás álláspontjához. A józan észnek az lenne a tiszte, hogy mégiscsak keressen valamiféle hidat a két álláspont között, különben rá fog menni az emberiség

– tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy vannak, akik tagadják, ugyanakkor vannak, akik nyíltan vállalják a bevándorláspártiságukat, sőt harcot hirdetnek a „nacionalisták” ellen, Gajdics Ottó leszögezte, nincs értelme az emberi létezésnek az identitásunk nélkül. Meglátása szerint a „politikai korrektség” fontos csapásirányai, a nyelv elvétele, az identitás felszámolása, valamint a nemi identitás támadása. Az e fajta identitásrombolás végcéljának a főszerkesztő azt tartja, hogy végül megszűnjön a nemzeti hovatartozás.

Ha ez eltűnik, akkor az egész értékrendünk borul. Nekik az a szabadság, hogy „ne mondja meg senki holnap délelőtt, hogy mit csináljon, bárhol azt csinálhassa, amit akar”. Számunkra pedig az a szabadság, hogy szabadon eldöntöm, hogy teszek-e valamit a közösségemért. Ebben szabad döntésem van, de mindenütt a lényeg a közösség, a család, a családok összességéből kialakuló nemzet, a hazám. Ha ezt elveszik tőlem, akkor megette a fene az egészet

– mutatott rá.

Gajdics Ottó felhívta rá a figyelmet, ha minden aberrációt emberi alapjoggá lehet emelni, akkor onnan már nincs értelme semmiféle államnak, a nemzetállamnak pedig végképp nincsen.

Teljes adás ITT tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.