Gárda után Nemzeti Légiót alapítottak

2019. 05. 15. 12:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzeti Légió néven hozott létre a Mi Hazánk Mozgalom egy a Magyar Gárdához hasonló, annak eszmeiségét továbbvivő egyesületet – jelentette be tegnap Toroczkai László pártelnök.

Mint fogalmazott, az MSZP elkezdte az önvédelmi szervezetek betiltását, a Fidesz folytatta, a Jobbik pedig elárulta az általa létrehozott Magyar Gárdát, ezért érezték szükségét annak, hogy segítsék egy új egyesület létrehozását.

– A Nemzeti Légió önzetlenül a magyar hazáért tenni akaró, bátor magyar emberekből jön létre – mondta Toroczkai, aki szerint azért van szükség szervezetre, mert az elmúlt 9-10 év alatt nem sokat változott a helyzet a közbiztonság terén, továbbra is fennállnak azok az okok, amelyek annak idején a Magyar Gárda megalapításához vezettek, sőt a problémák súlyosbodtak azóta.

A pártelnök példaként említette a cigány autonómiát zászlajára tűző Opre Roma pártot, illetve a törökszentmiklósi állapotokat.

– A bűnözők ellen, a rend helyreállítása érdekében jön létre az új szervezet, de nem csak közbiztonsággal kapcsolatos feladatokat látunk el, nem csak honvédelmi alapismereteket adunk át, szeretnénk fellépni azon kiszolgáltatott magyar emberek érdekében is, akiket ezrével lakoltatnak ki a lakásaikból, és a katasztrófavédelembe is bekapcsolódnánk – sorolta a pártelnök.

A Nemzeti Légió június elsején Szegeden bont zászlót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.