Gazdasági és védelempolitikai értelemben is jelentősen gyengül a brexittel az EU

Közép-európai szempontból az is fontos, hogy a britek kiválásával a hagyományosan szuverenistább nemzetek egy szövetségest veszítenek – vélekedett Berzi Gergely külpolitikai szakértő.

Forrás: MTI2019. 10. 27. 11:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britannia kiválásával gazdasági és védelempolitikai értelemben is jelentősen gyengül az Európai Unió (EU) – vélekedett Berzi Gergely külpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Elmondta: Nagy-Britanniával az EU második legnagyobb gazdasága és a legnagyobb katonai hatalom távozik. Közép-európai szempontból az is fontos, hogy a britek kiválásával a hagyományosan szuverenistább nemzetek – Lengyelország, Magyarország, Csehország és Szlovákia – egy szövetségest veszítenek – fűzte hozzá.

Berzi Gergely kitért arra is, hogy az Európai Unió jövőjét befolyásoló nagy kérdésekben változatlanul stabil a visegrádi országok együttműködése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.