Gémesi a nagypolitikáért hátat fordít a gödöllőieknek

Gémesi György, Gödöllő polgármestere minél jobb pozíciót szeretne fogni Gyurcsány szereposztó díványán – számolt be róla Vécsey László. A város Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője a Magyar Nemzetnek adott interjúban további részleteket is elárult a városvezető pálfordulásáról.

Kerékgyártó György
2020. 10. 31. 15:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hallani panaszokat, hogy „Gémesi már nem a régi”, de valóban észreveszi a konzervatív, jobboldali szavazóbázis, hogy mi is történik?

– A többségnek már egészen biztosan leesett, hiszen Gémesi 2019-ben politikai pályafutása legrosszabb eredményét érte el. Mindössze ötszáz szavazattal sikerült nyernie kormánypárti kihívójával szemben. A képviselő-testületben is megváltoztak az arányok. A tíz mandátumból hatot szereztek meg a kormánypártok által támogatott jelöltek, és csak négyet Gémesi pártja. A listás bekerülőkkel 7:7 lett volna az arány, amit ő nagyon taktikusan úgy tudott 8:7-re változtatni, hogy még a választások éjszakáján beszervezett maga alá egy civil szervezetet különböző posztok odaígérésével. Szóval csak kínnal-keservvel sikerült pozícióban maradnia.

– Tulajdonképpen mikor kezdett elfordulni a jobboldaltól?

Vécsey László (képünkön) szerint Gémesi egyszerűen fel akarja pumpálni saját forgalmi értékét, hogy egy esetleges baloldali győzelem esetén előnyösebb alkupozícióba kerüljön Fotó: Facebook

– Már 2006 óta, amióta az Országgyűlésben lejárta mandátuma. Azóta a tevékenysége nem szól másról, mint hogy visszakerüljön az országos politikába. Egyfolytában engedményeket és szívességeket tesz a baloldalnak. 2016-ban úgy alapította meg a saját baloldali pártját, hogy ezt eltitkolta a jobboldali szavazók elől, hivatalosan csak egy évvel később jelentette be a párt működését. Nagy áttörést nem értek el, annyira futotta, hogy az akkor még alelnök Hohn Krisztina 2018-ban az országgyűlési választások után beülhetett Gémesi helyére az LMP-frakcióba. Gémesi valójában 2022-re készül, igyekszik felsrófolni a saját árfolyamát, hogy minél jobb pozíciót foghasson Gyurcsány szereposztó díványán. Megdöbbentő az is, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetségében, amelyet még Antall Józseffel alapítottak közösen, olyan emberekkel keresi a kapcsolatot, mint Wittinghoff Tamás vagy Karácsony Gergely. Utóbbit társelnöknek kérte fel.

– Saját pártja, az Új Kezdet mennyire aktív?

– Az időközben elnökké előlépett Hohn Krisztina képviselői irodát nyitott Gödöllőn, ám erről a városról a Baranyából érkező képviselő asszony semmit nem tud. De ez nem is számít Gémesinek, aki csak a saját alkupozícióját akarja erősíteni a választókerületben.

Nemrég beszélgettünk arról, hogy ha Gödöllőn egyáltalán történik valami, az kormányzati beruházásból valósul meg. A polgármester törődik még egyáltalán a várossal?

– Alig. Az elmúlt másfél évtizedben már minden kormányzattal, minden politikai szereplővel összeveszett. És ezzel rengeteget ártott Gödöllőnek, hiszen nem a városa érdekében tevékenykedő polgármesternek, hanem politikai ellenfélnek vagy riválisnak tekintik minden oldalon. A várost a baloldali polgármesterekre jellemző módon irányítja. Mindent a saját politikai és amatőr színészi ambícióinak rendel alá. Kérdéses, hogy a legújabban választott politikai barátai (Karácsony, Gyurcsány) mennyire értékelik és hogyan árazzák be a barátságát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.