Giró-Szász András: A politika nem csak intellektuális kérdés

A stílusháború esetleges elvesztése az az ár, amit meg kell fizetni a történelmi teljesítményért – vallja A Nyolcas eheti vendége, Giró-Szász András, aki G. Fodor Gáborral az orbáni-modell lényegéről és arról is beszélgetett, hogy gondolat, cselekvés és erő is kell ahhoz, hogy történelmi perspektívát is láthassunk Közép-Európa egén.

Forrás: Hír TV2019. 11. 25. 17:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Giró-Szász András nyolc évig dolgozott a kormányban a miniszterelnök mellett. Az évek során összegyűjtött tudását, tapasztalatait mindenképpen tovább szerette volna tovább adni, hogy abból mások is tanulhassanak, fejlődhessenek. Így amellett, hogy öt gyermek édesapja, könyvet is írt.

Karrierjének kezdetétől egészen a könyv megírásáig sok érdekes dolog történt vele. G. Fodor Gáborral ezek tekintetében is vizsgálták a mai politikai életet és annak hatásait, főként a fiatalabb generációkra vonatkozóan. Egyebek mellett az orbáni-modellről és az Orbán-kormány sikereiről, valamint annak okairól is beszélgettek.

„A politika nem csak intellektuális kérdés, tehát nem csak gondolat kell hozzá, hanem a politikához kell határozottság és erő. Ennek a kettőnek az együttese, kiegészítve a gondolattal, ami életre hívta ezt, ez a siker titka” – fogalmazta meg Giró-Szász András.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.