Gulyás Gergely: A közoktatásra fordított forrás a legjobb beruházás a jövőbe

A miniszter kifejtette, a kormány elsősorban az intézményi kereteket tudja biztosítani, de tartalommal feltölteni csak a kollégiumihoz hasonló közösségek tudják.

Forrás: MTI2019. 08. 22. 23:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Gergely példamutatónak nevezte a mintegy 250 millió forintból, hazai és uniós források segítségével megvalósult beruházást, kiemelve, ha ehhez a fejlesztéshez hasonló módon, jól veszik igénybe a támogatásokat, akkor azok hosszú távon fognak hasznosulni. Jobb hasznosulás és befektetés aligha lehet az oktatásnál – jegyezte meg a miniszter, hozzátéve, a felújított kollégium nyolcvan, a katolikus gimnáziumban tanuló diák és a szakképzésben részt vevők számára biztosít lakhatást.

A közoktatásra fordított források, ha azok jól hasznosulnak, akkor mindannyiunk számára a legjobb beruházást jelentik a jövőbe – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, a felújított középiskolai kollégium ünnepélyes átadásán.

Kifejtette, a kormány elsősorban az intézményi kereteket tudja biztosítani, de tartalommal feltölteni csak a kollégiumihoz hasonló közösségek tudják. Az, hogy milyen lesz az ország jövője, elsősorban a közoktatásban dől el, ezért fontos az erre a célra szánt támogatások jó felhasználása – közölte.

Gulyás Gergely azt mondta, a teljesen megújult kollégiumot ősztől használó tanulók irigylésre méltó helyzetbe kerülnek, és remélhetőleg olyan közösségeket alkotnak majd, amelyek túlélik a diákok által itt töltött időszakot.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke beszédében egyedinek és példaértékűnek nevezte a komoly felújításon átesett kollégiumot, valamint reményét fejezte ki, hogy az épület a jövőben sok fiatal tehetség számára tud majd szállást biztosítani.

Az átadáson részt vett Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára és Koncz Ferenc (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, Szerencs korábbi polgármestere is.

A Szerencsi Tankerületi Központhoz tartozó, 1994-ben alapított kollégium épületét az energetikai felújítási munkálatok során hőszigetelték, megújították a külső és a belső homlokzatokat, valamint a vizesblokkokat is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.