Az ellenzék naponta kérhetne elnézést a magyar egészségügyi dolgozóktól

A 2020-as év főbb eseményeivel kapcsolatban beszélt az Atv.hu-nak adott interjúban Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. A koronavírus-járvány kezeléséről, az ellenzéki politikai aknamunkájáról és a szivárványkoalíció megszületéséről, az Európai Unió ügyeiről és az Amerikai Egyesült Államokhoz fűződő viszonyunkról esett szó a beszélgetés során.

Magyar Nemzet
2020. 12. 31. 16:45
null
Gulyás Gergely szerint gazdasági előnyünk származhat abból, hogy hamar győzzük le a járványt Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzék egyetlen napot sem hagyott ki a járvány elleni védekezés során, hogy a kabinetet és a magyar egészségügyet támadja – nyilatkozta az Atv.hu-ak az MSZP-s Korózs Lajos kamuvideójára utalva Gulyás Gergely, úgy fogalmazva: „az ápolókat lejárató meghamisított kisfilmek készítésére is volt ideje a baloldali politikának”. Ezzel szemben a magyar egészségügy képes volt mindenki számára a legmagasabb szintű ellátást biztosítani: jutott elegendő orvos, ápoló, kórházi ágy, lélegeztetőgép és gyógyszer.

A koronavírus elleni védekezés új szakaszáról, a vírus elleni vakcina felhasználásáról is szót ejtett a miniszter. Mint mondta:

„bármely engedélyezett vakcina kockázata összehasonlíthatatlanul kisebb, mint a vírusé. Aki szeretné magát beoltatni, az regisztráljon, mindenkinek jutni fog oltóanyag”.

Kiemelte, hogy a magyar egészségügy kimagasló teljesítményre képes, amely önmagában is indokolja az orvosbéremelést, valamint az ápolókat érintő, még ebben a ciklusban megvalósuló 72 százalékos béremelést.

Az ellenzékkel kapcsolatban a miniszter arra is kitért, hogy Karácsony Gergely főpolgármester munkája kimerül a közösségimédia-kommunikációban, miközben Budapest utcáin egyre több a hajléktalan ember, egyre nagyobbak a közlekedési dugók és egyre több a szemét a közterületen. Gyurcsány Ferenc ellenzéki listájáról elmondta, hogy

Gyurcsány Ferenc egyszer már tönkretette Magyarországot, most pedig egy olyan koalíciót vezet, ami a szélsőbaloldaltól az antiszemitákig mindenkit egy táborba terelt, ezért veszélyesebb, mint valaha.

A miniszter a hazánkat 2020-ban érintő fontosabb külpolitikai eseményekre is kitért. Az Európai Unió és Magyarország között lezajlott vétóügyről azt mondta: Magyarországnak az az érdeke, hogy ennek a közösségnek a tagja legyen. Ugyanakkor az EU-val kapcsolatban felmerülő jogos kritikák száma egyre gyarapszik: „Minden olyan európai rendeletet, szabályt, intézkedést támogatunk, amely az európai pénzügyi érdekeket védi, amely a csalás, korrupció elleni fellépést hatékonyabbá teszi. Ugyanakkor jogállamiság címszó alatt nem lehet kulturális, migrációs vagy családpolitikai ügyek eldöntését Budapestről Brüsszelbe telepíteni. Ezeket az irányvonalakat Magyarországom a miniszterelnöknek kell meghatároznia.

Magyarország az Egyesült Államok szövetségese – fogalmazott az Egyesült Államok új demokrata vezetése és Magyarország várható viszonyáról. Az a kérdés, hogy Washington képes-e arra, hogy a saját érdekeit jól határozza meg a térségünkben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.