Gyakoriak a miskolcihoz hasonló útonállások

Rablási kísérlet miatt indított büntetőeljárást a miskolci rendőrkapitányság egy 27 éves férfi ellen.

Végh Attila
2020. 06. 16. 6:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ritkák a nagyvárosokban az olyan rablási kísérletek, mint amilyet egy határozott buszvezető akadályozott meg a napokban Miskolcon. Mint ismert, rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a miskolci rendőrkapitányság egy 27 éves férfi ellen. A gyanúsított június 5-én délelőtt Miskolcon, a Fürdő utcában rátámadt egy nőre, akitől a táskáját próbálta megszerezni. A sértett ellenállt az útonállónak, akit végül egy buszsofőr futamított meg. A helyi járatot vezető, katonaviselt férfi megállította a buszt, majd azonnal az idős nő segítségére sietett, és elkergette a támadót. Az esetről nem tettek feljelentést, a közösségi médiában közzétett felvételek alapján hivatalból rendelt el eljárást a hatóság a tudomására jutott jogsértés miatt. A nyomozók a képek és a tanúvallomások alapján azonosították a rablót, aki beismerte a támadást.

Tegnap egy hasonló ügyben jogerősen is letartóztatott egy férfit a Fővárosi Törvényszék. A harmincéves budapesti Sz. Alexet az ellene kiadott elfogatóparancs alapján június 10-én az M3-as autópálya kerekharaszti benzinkútjánál fogták el a rendőrök. A gyanúsított egy héttel korábban Budapest IX. kerületében kifigyelte, hogy egy idős, nehezen mozgó nő nyakában több aranylánc van. A Mátyás utca sarkán megtámadta a 84 éves asszonyt, kiszakította nyakából az ékszereit, majd elfutott. Tudta, hogy a környéket kamerák figyelik, ezért eltakarta az arcát, de későn. A felvételek alapján Ámán András alezredes és csapata azonnal keresni kezdte a bűnüldöző szervek előtt már régóta ismert elkövetőt. Sz. Alexet egy hét bujkálás után fogták el, rablás és súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indult ellene eljárás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.