Gyanúsítottként hallgatták ki az országgyűlési képviselőt

Gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Boldog István országgyűlési képviselőt. A fideszes politikust is érintő ügyben az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

2020. 05. 14. 15:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István országgyűlési képviselőt – közölte Keresztes Imre főügyész, a KNYF vezetője.

Az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a Fideszes képviselőt is érintő ügyben. Április 24-én megérkezett a nyomozó ügyészségre az Országgyűlés elnökének értesítése Boldog István mentelmi jogának felfüggesztéséről hozott parlamenti határozatról. Polt Péter legfőbb ügyész április 2-án indítványozta a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A KNYF ügyészei a héten az országgyűlési képviselő lakóhelyén házkutatást tartott, és az intézkedés során bizonyítási eszközöket foglalt le. Boldog István a mai gyanúsítotti kihallgatásán vallomást nem tett, tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el. A megalapozott gyanú lényege szerint Boldog István a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyben eddig kilenc személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.