Gyöngyösön is megfúrják az alkut

Bár az ellenzéki pártok egy része azt hangoztatta a napokban, hogy Gyöngyösön megszületett az összefogás, ezzel szemben még mindig nincs közös polgármesterjelöltjük.

2019. 08. 19. 7:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az ellenzéki pártok egy része – a Jobbik, az MSZP, a DK és a Momentum – azt hangoztatta a napokban, hogy Gyöngyösön megszületett az összefogás, ezzel szemben még mindig nincs közös polgármesterjelöltjük, ráadásul az LMP-t is kihagyták a megállapodásból – számolt be róla az Origo.hu. Mint írták, ezután kérdés, hogy a politikusaik pártszínekben vagy civilként indulnak. Az önkormányzati választás előtt kevesebb mint két hónappal a hevesi településen továbbra is három politikus neve kering lehetséges ellenzéki polgármesterjelöltként.

A Gyöngyöst 13 éve vezető Hiesz György – aki tavaly kilépett a szocialista pártból – júniusban jelezte, hogy újra megcélozza a városvezetői széket. Nem sokkal utána a Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület jelentette be, hogy közös ellenzéki polgármesterjelöltként indítaná az LMP helyi elnökét, Lukács Zoltánt. Úgy tudni, sokan Magda Sándor egykori képviselőt szeretnék Gyöngyös ellenzéki polgármesterjelöltjeként látni. Az összefogáson belüli feszültséget mutatja, hogy két korábbi jobbikos képviselő, Kovács Zoltán és Bús Árpád Zsolt egy Facebook-bejegyzés alatt ironizáltak a megállapodásról. – Összenő, ami összetartozik! – írta Bús, utána nem sokkal pedig Kovács nevezte szégyennek a paktumot. A Fidesz helyi szervezete Klausmann Viktort ajánlja polgármesternek.

Közben a Momentum bejelentette, hogy mégsem támogatja Gödöllőn a szocialista Kovács Barnabást, akit a helyi DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP, valamint a Szolidaritás indított az 1990 októbere óta a város élén álló Gémesi György ellen. A párt Pest megyei koordinátora, Molnár Csaba egy helyi lapnak úgy fogalmazott, önálló képviselőjelölteket indítanak és Gémesit támogatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.