Győrfi Pál segít eligazodni koronavírus-ügyben – videó!

A magyar kormány videóiban Győrfi Pál beszélt a koronavírus-fertőzésről, melyek a tünetek, hogyan lehet felismerni, vagy összekeverni más fertőzésekkel, s mi a teendő akkor, ha netán valóban erős a gyanú, hogy valaki elkapta a vírust.

Forrás: FACEBOOK.COM/KORMANYZAT2020. 03. 05. 19:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahhoz, hogy egyáltalán felvessük a koronavírus-fertőzés gyanúját, néhány feltételnek teljesülnie kell – kezdte a videóban Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője, aki a jövőben is segíteni fogja a kabinet munkáját a koronavírus elleni védekezés kapcsán.

Először végig kell gondolni, hogy jártunk-e olyan térségben, amelyik veszélyeztetett területnek számít, vagy voltunk-e szoros kontaktusban valakivel, aki fertőzött, akiről tudjuk, hogy koronavírus-fertőzése van.

Ha ezekre, vagy valamelyikükre igen a válasz és tüneteink is vannak (a három legfontosabb tünet a köhögés – általában száraz köhögés –, a 38 fok feletti láz, illetve a nehéz légzés), akkor még mindig lehet influenzafertőzés, vagy banális nátha is – tette hozzá Győrfi Pál.

Ilyenkor indokolt lehet, hogy ne menjünk közösségbe, ne menjünk még az orvosi rendelőbe sem, hiszen ott megfertőzhetünk másokat, hanem lépjünk kapcsolatba telefonon a háziorvosunkkal. Ha a háziorvos is megerősíti a gyanút, akkor ő majd intézkedik, mentővel kórházba fogunk kerülni, ott minden szükséges vizsgálatot elvégeznek, s a szükséges ellátást is megkapjuk.

Legfőképpen mindenkinek azt tanácsolom, hogy őrizze meg a nyugalmát, mert ha a koronavírus-fertőzés bizonyosodik be, akkor is mintegy nyolcvan százaléka a betegeknek különösebb probléma nélkül magától meggyógyul, illetve a legsúlyosabb szövődmények a tapasztalatok szerint idős, gyenge immunrendszerű betegeknél keletkeznek, rájuk fokozottan kell vigyáznunk – zárta mondandóját Győrfi Pál, a magyar kormány hivatalos Facebook-oldalára feltöltött egyik videójában.

Győrfi Pál felhívta a figyelmet, hogy rengeteg álhír terjed a vírussal kapcsolatban, ezért érdemes inkább az operatív törzs naponta tartott sajtótájékoztatóit figyelni.

A mentőszolgálat szóvivője arról is beszélt, hogy gyakori és alapos kézmosás, kézfertőtlenitő használata indokolt a jelen időszakban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.