Gyurcsány Ferenc legyűrné a legnagyobb riválisát

Gyurcsány Ferenc és a baloldal egyre radikalizálódó kommunikációja azt jelenti, hogy a baloldali pártok között egyre élesebb a verseny a szavazókért. Emellett a DK és a Momentum között élesedik a verseny az ellenzék vezető erejének szerepéért.

Magyar Nemzet
2020. 08. 04. 17:08
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke megérkezik 16. évértékelõ beszédének megtartására Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal egyre agresszívabban és egyre több nemtelen eszközzel támadja a jobboldalt és a kormánypártokat. Ebben a méltatlan versenyben azonban Gyurcsány Ferenc még a többi baloldali politikusnál is agresszívabb. Az Origo.hu elemzéséből pedig az derül ki, hogy Gyurcsány retorikájának radikalizálódása a Momentummal a baloldali szavazókért vívott verseny miatt tolódik a szélsőségek felé, valamint Gyurcsányék távlati célja a Momentum elfoglalása is lehet.

A volt miniszterelnök korábban bosszúval fenyegette a politikai szövetségeseit rács mögé juttató ügyészeket és bírákat. – A nyomozó ügyészek, az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök. De jön majd új kormány. A meghurcoltakat szabadon engedjük és teljes anyagi és erkölcsi kárpótlást fognak kapni. A bűnös eljárásban résztvevők ellen meg minden törvényes eszközzel fellépünk. Akik bűnösen kiszolgálták Orbán rendszerét, nem számíthatnak megértésre – írta korábban egy bejegyzésben.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A portál emlékeztetett: a volt miniszterelnök májusban arra szólította fel ellenzéki képviselőtársait, hogy ne adják meg a kellő tiszteletet Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének és a fideszes képviselőknek. – Nem szabad a házelnököt felállással köszönteni, „tisztelt elnök úrnak szólítani”, a kormánypárti képviselőket tisztelt képviselőknek hívni – írta a politikus.

Gyurcsány legutóbbi radikális megnyilvánulása az volt, hogy Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját vagyonelkobzással fenyegette meg. – Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek – írta a bukott miniszterelnök.

Az Origó felidézte, hogy a gyurcsányi receptet a Momentum is magáévá tette: betörtek a portál szerkesztőségébe, ahol Fekete-Győr András pártelnök engedély nélkül készített videó-felvételeket. Később a videót úgy vágták össze és tették közzé, hogy ne látszódjanak Fekete-Győr kínos pillanatai.

Emellett érdemes kiemelni: a Momentum az első perctől a rombolás szándékával lépett fel. Ez volt a Nolimpia-kampány, amellyel a budapesti olimpia megtartását próbálták megakadályozni egy népszavazási kezdeményezéssel, amelynek a kormány végül elébe ment: hazánk visszavonta pályázatát.

A portál azt is kiemelte, hogy Gyurcsány következő célpontja a Momentum lehet, ami logikus, hiszen a DK és a Fekete-Győr vezette liberális alakulat az ellenzéki vezető szerepért küzdenek. Ráadásul Gyurcsány pozíciói azért erősek, mert a legjelentősebb baloldali vetélytárs, az MSZP tovább gyengült az elmúlt hónapokban, a Jakab Péter által vezetett Jobbikra mind nagyobb hatással van a DK, az LMP eljelentéktelenedett, a Párbeszéd pedig mindig is támogatottság nélküli, virtuális párt volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.