Gyurcsány pártja semmit sem mond, a Jobbik és az MSZP terel

Míg az LMP egyértelműen meg kívánja szavazni a veszélyhelyzet meghosszabbítását, addig az MSZP és a Jobbik nem fogalmazott egyértelműen, és kifogásokat keresve mellébeszélt. A DK és a Párbeszéd pedig nem válaszolt – írja az Origo.

Forrás: Origo.hu2020. 03. 20. 7:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön szólította fel a parlamenti pártokat, hogy jövő héten szavazzák meg a koronavírus-törvényt. Az Origo ezt követően megkereste az ellenzéki frakciókat. A kapott válaszok tanulságosak.

Az LMP egyértelműen igennel válaszolt. Ezzel szemben a Jobbik azt írta: „bízunk benne, hogy az ellenzéki pártok által megfogalmazott észrevételek jogosságát belátva a kormány módosítani fog az első – a demokrácia és a jogállam szempontjából erősen kifogásolható – változaton és sikerül egy konszenzusos javaslatot benyújtania”. Vagyis a Jobbik mellébeszél és kifogásokat keres.

Az MSZP azt közölte, hogy jelen helyzetben a veszélyhelyzetet meg kell hosszabbítani. A benyújtott konkrét javaslattal kapcsolatban a hétpárti egyeztetésen egyetértés volt abban, hogy néhány garanciális és praktikus módosítás még szükséges lenne. Ennek véglegesítésére bármikor állunk rendelkezésre – írják, vagyis az ő esetükben sem egyértelmű, hogy megszavazzák a törvényt.

A Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció frakciója nem válaszolt, amint megteszik, ha mégis megteszik, cikkünket bővítjük.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.