Gyurcsány szerint az ellenzéki pártoknak fel kell vállalni egymás támogatását

Gyurcsány, a baloldal vezetője vasárnap délután évértékelőt tartott, a körülbelül egyórás beszéd fő témái a DK és az ellenzéki összefogás helyzete, valamint az Orbán-kormány kritikája voltak.

2020. 02. 09. 17:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc vasárnap délután évértékelőt tartott a budapesti Sofitel Hotelben, amelyen migrációt pártoló nyilatkozatot tett. Lényegében arról beszélt, hogy Magyarországnak bevándorlókat kellene befogadnia. A DK elnöke szerint a migrációt kizárólag az emberiesség szempontjai szerint kellene megközelíteni. Kiemelte: nem szabad, hogy az esetleges népszerűségvesztés vagy népszerűtlenség ezen politika útjába álljon.

A körülbelül egyórás beszéd fő témái a DK és az ellenzéki összefogás helyzete, valamint az Orbán-kormány kritikája voltak. Gyurcsány Ferenc a saját pártjával kapcsolatban kiemelte, hogy ők a legerősebb ellenzéki párt. Az ellenzéki összefogással kapcsolatban azt mondta: ha a kampányban nem tudnak kiállni egymásért, akkor nem fogják tudni együtt kormányozni az országot. Az ellenzéknek vállalnia kell a sokszínűségét – tette hozzá.

Az egyes pártokra külön kitérve, az MSZP-vel kapcsolatban megjegyezte, hogy ők indították útjára annak idején az éhségmenetet, a Jobbikkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a párt korábbi karaktere vállalhatatlan, de az utóbbi időben megváltoztak. Az LMP kapcsán úgy fogalmazott, hogy korábban kis híján börtönbe juttatták, ám a múltat magunk mögött kell hagyni, az ellenzéknek szüksége van egy zöld pártra. Örömét fejezte ki, hogy Párbeszéd Karácsony Gergely személyében főpolgármestert adott Budapestnek és üdvözölte azt is, hogy a liberálisok elnöke, Bősz Anett a DK frakcióját gyarapítja.

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében prezentációt tartott show-elemekkel tarkítva, amelyen sokszor erősen manipulatív grafikonokat és ábrákat használva mutatta be Magyarország elmúlt tíz évének számait. Egyes adatok forrását nem ismerni, mások kapcsán pedig Soros György alapítványához köthető szervezetek adatait használta fel. Kritizálta az oktatás, az egészségügy állapotát, de a családpolitika eredményeit is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.